Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
INAPOI la prima pagina
Termostatele mele
image host

TERMOSTAT ELECTRONIC – semiautomat PENTRU INCUBATOARE DE PUI cu dubla tensiune – MUSTANG 03
Acest tip de termostat electronic, face parte din categoria produselor electronice speciale in producerea puilor de pasare, avand in dotare elemente de siguranta cum ar fi: detectarea lipsei de apa in tavile destinate acesteia, reglajul turatiei motorului auxiliar de 12 V, trecerea automata pe tensiunea de 12V din bateria auto la intreruperea retelei de 220V current alternative, afisarea electronica a temperaturii, cu ajutorul unui termometru electronic montat pe panoul frontal, comutarea automata la sesizarea aparitiei tensiunii de retea si trecerea in stand – by a tensiunii secundare de 12 V, resetarea automata a detectorului de “lipsa apa”, precum si resetarea automata a termometrului electronic cu leduri.
Principalele caracteristici tehnice sunt:
incubator.bmp (1.2 MB)
- alimentare cu tensiune 220Vca / 50Hz
- alimentare cu tensiune 12 Vcc din acumulator auto.
- domeniu de putere P = 160 - 360W sau becuri
- mediu de temperatură + 5...+ 60ºC
- domeniul de temperatura + 30... + 45ºC
- comanda motor electric silentios 220 Vca / 50Hz
- comanda motor electric long life 12 V cc
- viteza curentului de aer   0, 6 M/sec.
- senzor de umiditate între   50% - 75%
- semnalizare a lipsei de apa
- reglaj electronic de turaţie motor 12 V
- atenţionare luminoasă a lipsei de apă cu senzor electronic
- termometru cu leduri care functioneaza la caderea tensiunii de 220 Volti.      
- sursa auxiliara de tensiune 12 volti si mentinere a caldurii   prin 2 becuri de 21 W/12V.

Intregul sistem de securitate privind caderea de tensiune a curentului electric din reţeaua de 220 V ca, face ca pentru un timp de 24 ore de la căderea reţelei, sa se alimenteze printr-un sistem automat de energie propie ce este cuplată la un acumulator auto 12 Vcc care antrenează în timpul funcţionarii motorul electric de ventilaţie iar încălzirea o trece pe 2 becuri de 21 W tip auto.
PRET 450 LEI
+ taxele postale
Sigla oferta speciala
Modul de conectare al termostatului la rezistenta electrica, la becuri si ventilatoare:
  Am impartit pachetele de fire in trei grupe dupa cum sunt si etajele de functionare. In partea stanga din fig.2 sunt firele de intrare – iesire ale alimentarii cu 12 V si sensor de temperatura becuri auto. La mijloc sunt firele de comanda – tensiune   ale ventilatoarelor de 12 Vcc si 220Vca, ale rezistentei electrice si ale senzorilor de temperatura si umiditate. In partea dreapta a imaginii este intrarea de alimentare, din reteaua de 220Vca.

  Firele de legatura sunt etichetate cu specificatia corespunzatoare legarii corecte la instalatia incubatorului. Legarea se face prin cleme de prindere isolate si a caror contact este foarte bun, sau cel mai bine prin lipirea acestora cu pistolul de lipit prin cositorire. Contactul imperfect, precum si legarea gresita a firelor, poate duce la defectarea termostatului electronic sau la o functionare defectuoasa a incubatorului.
fire.bmp (2.0 MB)
Montarea termostatului electronic Mustang 03
Prinderea carcasei termostatului electronic se face fie vertical, fie orizontal pe carcasa incubatorului in exteriorul acesteia. Se monteaza in exterior pentru a nu se influienta componentele electronice fata de temperatura din interiorul incubatorului.
    Prinderea se face prin lipirea unui cauciuc subtire cu prenadez (pentru lipire la rece) pe spatele carcasei termostatului, se unge suprafata cauciucului cu un strat subtire de prenadez, se lasa aprox. 20 de minute, dupa care se apasa spatele carcasei uniform pe toate marginile. Apoi se intoarce cu spatele in sus si se aplica un strat de prenadez si pe cealalta fata a cauciucului, de data aceasta se unge si partea carcasei incubatorului unde dorin sa lipim termostatul, dupa alte 20 de minute se lipeste termostatul de carcasa incubatorului. Insa inainte de lipire se pozeaza locul, se masoara distanta astfel incat sa ajunga toate firele la locul de legare. Firele lungi nu se taie, ci se aduna in manunchi legat.
    In interior cablurile sunt introduse printr-o gaura mai mare in care firele intra lejer, aceasta la urma se astupa cu spuma sau silicon. Prinderea de carcasa se poate face si prin lipirea cu scay sau burete autoadeziv rezistent si care nu se dezlipeste. Nu gauriti carcasa sau sa o desigilati.
ImageHost.org
Reglajul termostatului Mustang 03 si punerea in functiune a incubatorului
După ce s-au legat sau lipit firele, se izolează cu o bandă antitermică sau se manşoneajă cu tub termic special care prin încălzirea lui se strânge pe fir, (vezi cel de la firele subtiri unde este lipit senzorul termic).
  Senzorul termic se pozitionează în apropierea motorului care este amplasat în centrul rezistenţei electrice. Senzorul trebuie să nu preia căldura de la statorul motorului, el trbuie să fie distanţat la un unghi de 10 – 15 grade fată de axa rezistenţei   şi a motorului.
  Cel de-al doilea sensor de temperatura de 12 V, se prinde cu un colier de sarma de cupru sau un colier de teava compensatorului de caldura, de langa becul auto.  
  Odată făcute toate aceste operaţii de fixare şi montare a partii active, se vor face ultimile verificări la rece, se vor astupa găurile ce le-aţi făcut când a-ţi cablat firele, se vor pune termometre de măsură 2 – 3 la numar (nu medicale) în acelaşi loc, se închide uşa sau capacul incubatorului, se alimentează la o priză cu un contact electric bun, se urmăreşte dacă Ledul Roşu s-a aprins in cateva secunde, el trebuie să lumineze continuu.           Deschideţi uşa sau capacul incubatorului şi verificati rezistenţa care trebuie să se încălzească, ventilatorul motorului funcţionează, verificaţi cum e direcţionat curentul de aer cald. Acesta trebuie sa traga dinspre oua, nu trebuie sa sufle spre ele.
    Daca totul este în ordine închideţi uşa sau capacul incubatorului si aşteptaţi până când ledul roşu începe să pulseze. Deschideţi şi controlaţi termometrele, vedeţi care au aceiaşi valoare de temperatură la fel, lucraţi numai cu acestea, celelalte înseamnă că au toleranţă mare de măsurare, nu le mai folosiţi la incubator. Echilibraţi temperatura din incubator.
  Echilibrarea (etalonarea) temperaturii se face cu termometre de precizie sau cu cele pe care le-aţi verificat în incubator şi au indicat aceiaşi temperatură măsurată. Temperatura interiorului din incubator trebuie adusă la valoarea de lucru de 37,8 grade Celsius în toate punctele de măsură unde urmează să fie puse sertarele cu ouă.
Pentru aceasta procedaţi în felul următor; Puneţi termometrele pe care le-aţi găsit bune, în acelaşi loc (de preferinţă în centru incubatorului, închideţi uşa sau capacul incubatorului şi aşteptaţi cel puţin o jumătate de oră din momentul când ledul roşu începe să pulseze. După acest timp, deschideţi şi citiţi cu atenţie temperatura termometrelor. Temperatură mare? Introduceţi termometrele în acelaşi loc, inchideţi incubatorul, când incepe ledul să pulseze, luaţi o surubelniţă cu vârful subtire şi mai ascuţit, priviţi pe panoul frontal unde scrie Reglaj temperatură, veţi vedea un şurubel galben din alamă cu crestătură, introduceţi şurubelniţa în această crestătură şi rotiţi o tură completă, ledul roşu trebuie să se stingă putin (nu de tot), frecvenţa revine se roteşte în aceleşi sens. O tură două, trei, patru. STOP. Aşteptaţi până ledul începe să-şi stabilizeze din nou frecvenţa de tact – egală. Deschideţi şi citiţi temperatura. Temperatură mică? Inchideţi şi rotiţi invers surubelul galben, ledul roşu trebuie să stea aprins un moment, aşteptaţi frecvenţa de tact. Controlaţi temperatura, dacă nu e bună repetaţi reglajul.
  ATENŢIE! Nu forţaţi si nu apasati, când faceţi reglajul, puteţi să rupeţi potenţiometru de reglaj.
Nu umblati la reglajul temperaturi mai repede de a se forma temperatura în incubator. La inceput incubatorul se lasa sa se incalzeasca cel putin o jumatare de ora fara ca temperatura sa depaseasca de 40 de grade, dupa care atunci se incepe reglajul ei.
  Dupa ce a-ti reusit sa reglati temperatura pe tensiunea de retea 220V, cuplati bateria auto de 12 V la plus si minus, scoateti stecherul din priza, termostatul trebuie sa treaca in mod automat pe tensiunea bateriei, se va auzi o actionare a unui releu iar pe panoul frontal se va aprinde ledul verde prezenta tensiune 12V, ledul verde, reset senzor umiditate, si incep sa se aprinda ledurile cate unul la termometru. Termometru are aprinderea prin ridicare a temperaturii a ledului unul cate unul, nu raman toate aprinse, ci numai acela in dreptul carui a crescut temperatura. Verificati daca senzorul l-ati montat in imediata apropiere a becului auto, care trebuie sa fie aprins. Asteptati cateva minute sa se incalzeasca compensatoarele de caldura.
Etalonarea termometrului cu leduri se face   cu ajutorul unui alt termometru de camera introdus in intrior. Se roteste de surubelul de “Reglaj termometru” usor pana cand se aprinde ledul 2 galben din zona de temperature ambientala. Procedati la reglaj ca si la reglarea anterioara. Reglajul fin se face din reducerea sau cresterea turatiei ventilatorului. Reamintesc   Nu forţaţi si nu apasati, când faceţi reglajul, puteţi să rupeţi potenţiometru de reglaj.
ImageHost.org
ImageHost.org
Alte recomandări:
Când producem aceste instalaţii, le facem controlul de calitate şi textul de funcţionare pe standul de probă, echilibrăm şi reglajul temperaturii, dar întru-cât la beneficiar se modifica distanţa senzorului de temperatură, cât şi cavitatea de incubare, aceste reglaje trebuie refăcute.
  După ce a-ţi reglat temperatura, cu termometrele în acelaşi loc, mutaţi termometrele în colţuri sau distanţate în diferite locuri, daca temperatura se mentine între 37, 4 şi 38 gradeC, atunci incubatorul dvs. va avea o productivitate de 92,6%, însă aceasta depinde şi de calitatea ouălor pe care le ve-ţi pune în el.
  Funcţionarea incubatorului cu temperatura de prag mai mică de 37,4 grade va produce moartea puilor în ouă şi întârzierea ieşiri lor din ou prin procesul de eclozare. Depăşirea pragului de 37,8 grade duce la producerea masivă de pui de sex masculin (cocoşi) sau la pui cu malformaţii.
  Umiditatea aerului din interior trebuie să fie între 50 – 65%, ouăle să fie sănătoase şi fără agenţi patogeni (bacterii, viruşi, etc.) deoarece în incubator şi ei se dezvoltă fiind cadru propice dezvoltării oricărui vietăţi. Aceştia pot pătrunde prin porii coajei oului, înbolnăvind sau omorând embrionul. Umiditatea trebuie crescută in primele zile şi in ultimile 2 săptămâni.
ImageHost.org
Nu lăsaţi incubatorul fără apă, de obicei aceasta trebuie fiarta şi răcită, tocmai pentru a se distruge bacteriile si unii viruşi, ar fi bine să aveţi sterilizator cu ultraviolete care dezinfectează 98% apa şi mediul inconjurător.
  Importanţa umidităţii aerului are rol determinant în creşterea şi dezvoltarea embrionului deoarece în pieliţa de sub coajă se formeajă vasele de sânge, pielea şi alte stucturi ale organismului, tot odata prin porii coajei, embrionul în ultimile zile de clocire, începe să respire, sa-şi formeze abdomenul, fără să iasă cu anus lipit, de asemenea poate cu uşurinţă să producă eclozarea (spargerea coajei).
  Iainte sa bagati ouale in incubator, lasati-l sa mearga cateva ore bune si verificati din nou temperatura, intre timp nu mai deschideti capacul sau usa acestuia. Apa trebuie pusa in tavi inca de la primele reglaje
  Ca producători de incubatoare pentru gospodăriile mici, avem o îndelungată experienţă în creşterea şi producerea puilor, de la reptile, broaste (incubatoare speciale), păsări, pănă la cei de struţi. Cercetarea noastră îndelungată în această privinţă ne-a adus destulă experienţă pe care am fructificat-o cu un mare interes.
  De aceea vă cerem mare atenţie în producerea de pui prin clocire artificială, care are ca şi cea naturală, avantaje şi dezavantaje. Orice nelămurire sau sfat vi le oferim cu plăcere, bineînţeles în afară de cele tehnice în detaliu, prin care ne protejăm schema electronică, formulele de calcul şi desenele de execuţie la scara 1/1.
***
TERMOSTAT PENTRU INCUBATOARE MUSTANG 04
TERMOSTAT ELECTRONIC PENTRU INCUBATOR – MUSTANG 04
Principalele date tehnice ale termostatului MUSTANG 04 sunt:
DSC02530.jpg (301 KB)
- gama de temperatura :   ………………………………….   0 – 100*C;
- histerezis reglabil: ……………………………………....   0,5 – 10*C;
- iesire pe releu cu contacte NI/ND: ………………………. 6A / 250V;
- tensiunea de alimentare: ………………………………………   220V.
Reglajul termostatului electronic:
PRET: 250 Lei
Termostatul electronic MUSTANG 04 se utilizeaza in mentinerea unei temperaturi constante, prestabilita, dintr-un incubator de oua, sau eleveioza. Tot acest tip de termostat poate fi folosit cu succes si la incalzirea constanta a unei incinte. Datorita gamei largi de temperatura supravegheata care este intre 0 … 100 grade C, se poate folosi in multe domenii de activitate, evident cu mici modificari. Folosit special la incubatoarele de oua sau de animale, avantajul acestuia este dublu, deoarece poate tine sub supraveghere atat incalzirea cu rezistente electrice, cat si cu becuri.
Sigla oferta speciala
DSC02529.jpg (324 KB)
NOU ...
Pentru a nu influienta componentele electronice cu temperatura creata in interiorul incubatorului, acesta se monteaza prin lipire, fie cu scay special, fie cu pastille autoadezive, pe carcasa exterioara a incubatorului. Intregul pachet de fire din iesirea termostatului se introduc in interiorul incubatorului prin gaura special facuta. Dupa ce firele au fost trase si conectate la rezistenta (cele rosii), si (cele galbene) la ventilator, se pozitioneaza si senzorul de temperatura in locul unde consideram ca temperatura este la punctul critic de masurare, cat mai aproape de locul unde punem termometrul de masura.
Astupati gaura din jurul firelor din carcasa cu mastic, silicon sau spuma poliuretanica.
Contactele la rezistenta sau becuri trebuie sa fie cat mai bine consolidate (lipite) pentru a nu avea surprise de contact imperfect. Acelasi lucru se face si la legatura cu ventilatorul. Puneti un termometru langa senzorul de temperatura unde l-ati amplasat, in interior, inchide-ti usa incubatorului care trebuie sa aibe o vizeta cu geam pentru a putea vedea din afara atat termometrul cat si activitarea din interiorul incubatorului.
  Introduceti firul de alimentare la o priza cu contact bun. Din acest moment ledul rosu se va aprinde, la fel se intampla si cu cel verde. Ledul rosu indica prezenta de tensiune a montajului electronic din termostat. Ledul verde indica temperatura din incubator. In momentul cand acest led se stinge inseamna ca temperatura a ajuns la pragul prescris de dumneavoastra. Sa zicem ca vreti sa reglati temporizatorul la 38*C. A-ti pornit incubatorul si asteptati cateva minute. Temperatura din interior aratata de termomeru trbuie sa creasca spre 38*C, daca aceasta a atins valoarea de 38*C se actioneaza asupra semireglabilului mic (albastru cu alb), prin rotirea usoara a acestuia cu o surubelnita subtire, pana cand ledul verde se stinge. Se urmareste in continuare temperatura, iar daca acasta scade sub 37*C, iar ledul verde nu se aprinde se actioneaza asupra semireglabilului mare (negru ), foarte usor, pan ace ledul verde se aprinde. Aceste reglaje se repeta pana cand ledul verde se vas tinge la 38*C si se va aprinde in jurul valorii de 37,5*C.
  Din semireglabilul mic se regleaza temperatura prescrisa de dumneavoastra, la care doriti sa fie pragul maxim de temperatura. Iar din smireglabilul mare se regleaza pragul minim de temperature la care doriti ca temporizatorul sa intre iar in functiune. Din acest semireglabil stabiliti histerezisul dintre minim si maxim a temperaturii. Odata reglata temperature, nu se mai modifica nimic in interiorul incubatorului, iar pozitia senzorului nu se misca. Daca doriti vreo modificare ulterioara se reface reglajul temperaturii. Se mai urmareste si atunci cand incubatorul este umplut cu oua. Acestea ocupand ca volum cavitatea de incubatie, poate sa modifice valoarea exacta a temperaturii, insa printr-o mica ajustare de reglaj aceasta situatie se remediaza.
Termostatele electronice MUSTANG 04 sunt printre cele mai robuste si durabile in functionare, siguranta si functionarea lor e sigura, iar pretul este la limita oricarei negocieri.
PRINDEREA TERMOSTATELOR ELECTRONICE DE TIP MUSTANG
Pentru a nu se deteriora carcasa termoregulatoarelor, precum si desfacerea acestora, va recomandam ca prinderea de carcasa incubatorului a acestor termoregulatoare sa se faca prin lipire cu elemente autoadezive ce se gasesc in magazine, sau taiati un burete spongios rezistent la prenadez care lipeste la rece. Se alege o suprafata dreapta, se intinde un strat de prenadez pe suprafata unde urmeaza sa se lipeasca termostatul, se intinde un strat de prenadez si   pe bucata de burete, piele sau cauciuc, se lasa la uscat aprox. 20 de minute dupa care se lipeste buretele sau cauciucul respectiv pe carcasa incubatorului. Apoi se intinde un strat si pe suprafata de burete sau cauciuc ramasa, se lasa iarasi la uscat inca 20 de minute, dupa care se preseaza termostatul pe aceasta suprafata. Daca aveti alta ideie mai buna si care credeti ca v-a fi mai buna, folositi-o cu success.