Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
INAPOI la pagina principala
IMPORTANT! Cititi pagina
EXPLICATII PE INTELESUL TUTUROR
  *******   VA PREZENTAM CELE MAI BUNE SI IEFTINE SPERIETORI   *********     SPERIETORILE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE - pot reduce atacurile asupra culturilor agricole cu 97 %.   Avem cele mai bune preturi din lume   *   Va multumim pentru toate aprecierile facute si ne bucuram cand ne laudati produsele,   - Laudele dumneavoastra ne intaresc puterile de creatie. Va asiguram ca vom fi intotdeauna alaturi de dumneavoastra   *   Mustang Electronic este singur in Romania care fabrica sperietori de pasari si animale salbatice   COMANDATI DIN TIMP!     Strainii au incercat si ei sa faca insa s-au gandit mai intai la pret si dupa aceia la eficienta. Nu au gasit solutia sau mai bine zis "spilul" pentru aceast produs   - Nu se pot compara cu MUSTANG ELECTRONIC     *     Preturile nu se vor modifica la aceste sperietori nici in anul 2011 - in ciuda crizei mondiale.   * Comenzile trebuie facute din timp la urmatorul mail: mustang_electronic@yahoo.com   *   Din martie lansam iar comenzile pentru sperietorile de caini vagabonzi, porci mistreti, viezuri, vulpii, iepuri, lupi, rozatoare si insecte.   Specificati in e-mail pentru care animal va intereseaza cel mai mult     ***     ANUNTURI IMPORTANTE   ***   Faceti comenzi pentru rozatoare, acolo unde nu e voie cu otravuri, e bine sa aveti sperietori speciale "Mustang" care alunga rozatoarele. Vezi pagina dedicata acestora   *   Din 2010 au fost testate si retestate o serie noua de produse si dispozitive, necesare confortului dumneavoastra.   *   CITITI PAGINILE ACESTUI SITE   -   E FOARTE IMPORTANT !!! *   SPERIETORILE MUSTANG SUNT CELE MAI EFICIENTE SI IEFTINE PRODUSE DE SPERIAT SI ALUNGAT PASARI, ANIMALE, ROZATOARE si INSECTE, MOLII SAU GANDACI. LUMEA INTREAGA NE VOR ACESTE INVENTII - DAR NOI LE TINEM DEOCAMDATA PENTRU VOI **********
  SPERIETORI DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE
ImageHost.org
Aceste produse sunt realizate de MUSTANG ELECTRONIC, copierea si multiplicarea lor este protejata de legea Dreptului de autor. TOATE DREPTURILE SUNT REZERVATE.
Sperietoare de păsări şi animale
  (generator de panică) -Mustang 19
  - PERMANENT ACUSTIC - se folosesc in afara zonelor de locuit;
  - PUTEREA ZGOMOTULUI - foarte puternic > 90 dB
  - ADAPTABILE LA UN TEMPORIZATOR - (vezi Temporizator Universal)
 
      Date tehnice:

Tensiunea de alimentare: - in camp deschis unde nu exista energie electrica se foloseste o baterie auto de 12 volti unde pe firul de (+) plus se leaga in serie o rezistenta de 22 ohmi.
Alimentare cu energie conventionala, obtinuta din energia solara fie eoliana.
Alimentare din reteaua de 220 volti prin alimentator special 12 volti (se achizitioneaza separat)
Alarma acustica indicatoare:   dif.piezo
Volume: aprox. 90 dB (A)
Plastic material: PC
Greutate: aprox. 120g
Consum în starea de veghe: 8 mA.
Consum în starea de alarmare: 35 mA.
Temperatura de funcţionare: -16ºC pana la +75ºC.


      Importanţa acestei SPERIETORI:

  Sperietoarea este folosita în diverse scopuri, cu o importanţă extrem de deosebită, întru-cât prin vigilenţa de care dă dovadă, alungă păsările sau animalele sălbatice care atacă culturile agricole, pun în pericol viaţa şi sănătatea altor animale de lângă casă, cât şi viaţa albinelor. De exemplu o prigorie, pasarea care mănâncă într-o singură zi între 50 şi 100 de albine, graurii, mierlele, coţofenele, sticleţii, şi multe alte păsări ca acestea, distrug cantităţi însemnate de culturi cum ar fi: floarea soarelui şi tot ce produce sămânţă, strugurii şi tot ce produc boabe, pomi fructiferi, ciresii in special cei de luna mai-iunie, iar lista de exemple poate continua. De asemenea animalele sălbatice cum ar fi: urşii, lupii, porcii mistreţi, vulpiile, viezurii şi altele, pot distruge fără lege culturile şi pot pune în pericol viaţa animalelor domestice. Unele specii sunt protejate de lege şi nu pot fi stârpite, rănite, chinuite sau izolate. Singura apărare ar fi alungarea acestora cu ajutorul acestor sperietori - adevarate generatoare de panică. Ele au fost create din nevoia de a elimina pagubele zilnice din ultima vreme, pierderile de vieţi de animale, de bunuri materiale, de albine, şi în special al culturilor de vita de vie, pomi fructiferi si altele.

      RECOMANDARI DE FOLOSIRE:

Acest tip de sperietoare se foloseste de regula in camp deschis, in livezi sau in padure, departe de zonele de locuit sau de locatii unde zgomotul produs deranjeaza confortul persoanelor, al vecinilor sau altor vietati protejate prin legea Mediului.

      Principiul de funcţionare:

  Sperietoarea funcţionează cu energie electrica de 9 Volţi, într-o permanentă stare de veghe. Pentru a mari perioada de temporizare, se recomandă un temporizator care se alimentează dintr-un acumulator auto de 12 Volţi curent continuu sau la 220 de volti daca exista aceasta posibilitate. Temporizatorul se comercializeaza separat. Importanţa acestui temporizator este de a stabili durata de panica şi durata de veghe. De obicei eu le reglez la 2 minute de veghe şi 10-15 secunde panica, după care temporizarea se repetă, dar Temporizatoarele pe care le construiesc sunt de tipul universal cu ieşirea activă pe 9 sau 12 Volţi curent continuu, având avantajul că sperietorile pot funcţiona punand in funtiune si alte automatizari cum ar fi de pilda: - un sistem de antifurt sau o bariera de unde infrarosii. Tot la temporizator am lăsat posibilitatea de reglare a timpului în secunde, minute, ore, (max. 10 ore), cât si reglajul intensităţii de lumină, adică numai pe perioada de zi să panicheze, sau numai pe perioada de noapte. De aceea este bine atunci când se comandă o astfel de sperietoare trebuie specificat: - pentru ce tip de cultură, zona de relief, ce fel de păsări, sau animale, ce condiţii de funcţionare se cer, etc. Pentru mai multe detalii, consultaţi şi prospectul temporizatorului universal care conţine şi instrucţiunile de amplasare, montaj şi funcţionare. Vezi pagina: TEMPORIZATOR UNIVERSAL.
  Sunetul acestei sperietori poate pune pe fugă orice pasăre sau animal cu auzul fin, puterea de zgomot generată, cuprinde 250 mp în câmp deschis. Pentru 600 de mp. am folosit 3 sperietori, la 1000 mp am folosit 6 sperietori la un singur temporizator. Montajul se face in zigzag, sau prin tatonare, la preferinţa utilizatorului. Pentru suprafete mari, aceste sperietori se pun la o distanta de cel putin 0,40 metri fata de suprafata solului pe marginea culturii in cazul animalelor salbatice cum ar fi mistretii sau alte animale. Iar in cazul suprafetelor mari unde sunt dese atacurile pasarilor ca in cazul graurilor, aceste sperietori se pun la o distanta cat mai aproape de fructele sau cultura cea mai coapta sau locul unde a fost inceput atacul pasarilor.
  Sperietoarea pe timpul funcţionării nu se va ţine acoperită pentru a nu se înfunda orificiile de degajare a sunetului.

          ATENTIE !!!   - Feriţi sperietoarea de căderea directă a ploii - puneti macar deasupra ei o bucata de tabla sau plastic rezistent la apa.      Fig. 1.1 – Sperietoare de păsări şi animale salbatice - model Mustang 19

  Se montează cu doua şuruburi pe un suport de lemn sau sub o tabla sau plastic cu ajutorul a doua coltare în diferite locuri ale culturii, stupinei, pescăriei,livezii sau podgoriei.
  Pentru a înţelege legarea firelor de alimentare care nu trebuie să se inverseze plusul (+)firul cu dunga rosie sau culoare deschisa, cu minusul (-), instalaţia va fi făcută de noi, cu fire scurte de legătură, urmând ca utilizatorul să prelungească firele după dorinţă cu respectarea celor două polarităţi + şi -.   Firul cu dunga rosie sau culoarea deschisa este plusul (+).
  Orice intervenţie neautorizată în ineriorul aparatului poate duce la dezechilibrarea sa, cu scoaterea din garanţie şi funcţionare necorespunzătoare.

Comanda se face prin: adresa mail: mustang_electronic@yahoo.com cu cel putin 5 zile inainte. Pentru cazuri urgente folositi pagina de comenzi a site-ului.
        Preţuri informative sperietoare: 100 Lei/buc. + taxele postale;
        Preţuri informative temporizator: 100 Lei/buc.
        Nu uitati importanta acestui produs – are lotul limitat!
ImageHost.org
Sigla oferta speciala
100 Lei/buc.

+ taxele de expediere
Acest produs a fost premiat de 4 ori in anul (2009).
ImageHost.org
Avantaje in plus

- sunt Ecologice,
- nu afecteaza mediul inconjurator,
- nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere;
- nu necesita alte materiale consumabile,
- sunt mici si nu ocupa mult spatiu,
- au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 5 ani
- consum neglijabil de energie electrica,
- cel mai scazut pret de pe piata,
- cele mai bune rezultate fata de cele concurente
- sunt foarte necesare in zilele noastre.
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
  Sperietoare de păsări şi animale (generator de panică) -Mustang 20 -
Date tehnice:

Tensiunea de alimentare: - baterie 9 Volţi de calitate (de firma)
Durata bateriei: aproximativ 2 zile, baterie auto 12 V sase luni
Alimentare din retea prin alimentator special - (se achizitioneaza separat)
Alarma acustica indicatoare: - dif. piezo
Volume: - aprox. 90 dB
Durata de temporizare - scurta aprox. intre 5 - 25 sec.
Consum în starea de veghe: 8 mA.
Consum în starea de alarmare: 25 mA.
Temperatura de funcţionare: -16ºC pana la +75ºC.
Raza de actiune - 1000 metri patrati

          IMPORTANTA ACESTEI SPERIETORI:

  SPERIETOAREA este modificata cu un mini-temporizator incorporat in aceeasi carcasa si este folosit în diverse scopuri cu o importanţă Extrema , alungă păsările şi animalele sălbatice care atacă culturile agricole si pun în pericol viaţa şi sănătatea altor animale. De exemplu la stana unde nu este curent electric dar exista atacul lupilor si al ursilor, in lanurile de culturi unde exista riscul acestora de a fi atacate de mistreti, sobolani sau pasari precum: graurii, mierlele, coţofanele, sticleţii, şi multe alte păsări ca acestea, care distrug cantităţi însemnate de culturi cum ar fi: floarea soarelui şi tot ce produce sămânţă, strugurii şi tot ce produc boabe, pomi fructiferi şi lista de exemple poate continua. De asemenea animalele sălbatice cum ar fi; urşii, lupii, porcii mistreţi, vulpiile, viezurii şi altele, pot distruge fără lege culturile şi pot pune în pericol viaţa animalelor domestice. Majoritatea speciilor sunt protejate de lege şi nu pot fi stârpite, rănite, chinuite sau izolate. Singura apărare ar fi alungarea acestora cu ajutorul acestor sperietori generatoare de panică. Ele au fost create din nevoia de a elimina pagubele zilnice din ultima vreme.

      RECOMANDARI DE FOLOSIRE:

Acest tip de sperietoare - se foloseste de regula in camp deschis, sau in padure, departe de zonele de locuit sau de locatii, aceasta fiind acustica, zgomotul produs deranjeaza confortul persoanelor sau al vecinilor din apropiere. Are posibilitatea adaptarii alimentarii la baterie auto 12V si alimentator special stabilizat 9V cat si legarea acesteia la un sistem automat de supravegere electronica (ex. sistem de noapte / zi).

      Principiul de funcţionare:

  Sperietoarea funcţionează cu energie din baterie de 9 volţi într-o permanentă stare de veghe, de la punerea sa în funcţiune. Pentru ca sperietoarea sa funcţioneze într-un câmp deschis unde nu există sursă auxiliară de tensiune 220 Volţi, se alimentează dintr-un acumulator auto de 12 Volţi curent continuu insa pe firul de plus trebuie sa se monteze o rezistenta de 22 ohmi in serie. De obicei noi reglam temporizarea, la 18 - 25 secunde de veghe şi 5 - 8 secunde alarmare, după care temporizarea se repeta.   De aceea este bine atunci când se comandă o astfel de sperietoare trebuie specificat pentru ce tip de cultură, zona de relief, ce fel de păsări, sau animale, ce condiţii de funcţionare se cer, etc. Detaliile amanuntite pot ajuta la recomandarea corecta a tipului de sperietoare.
  Sunetul acesteia poate pune pe fugă orice pasăre sau animal cu auzul fin, puterea de zgomot generată, cuprinde 1000 mp în câmp deschis. Pentru 6000 de mp. am folosit 4 sperietori, la 10.000 mp am folosit 8 sperietori. Montajul se face in zigzag, sau prin tatonare la preferinţa utilizatorului. Pentru culturi pe suprafete mari se respecta recomandarile de la modelul Mustang 19.
  Pentru ca eficienta sa fie garantata, cititi indicatiile speciale, afisate pe aceasta pagina cu fond.

            ATENTIE !!!   - Feriţi sperietoarea de căderea directă a ploii -
    Fig. 1.1 – Sperietoare de păsări şi animale salbatice - Mustang 20.

  Se montează cu două şuruburi, sau se fixeaza   pe un suport în diferite locuri ale culturii, stupinei, pescăriei, livada sau podgoriei. Deasupra sperietoarei se pune o tabla sau ceva pentru protejarea ei impotriva caderii directe de a ploii.
  Pentru a înţelege legarea firelor de alimentare care nu trebuie să se inverseze plusul (+) cu minusul (-). Firul cu dunga rosie este plus (+).

  Orice intervenţie neautorizată în ineriorul aparatului poate duce la dezechilibrarea sa, cu scoaterea din garanţie şi funcţionare necorespunzătoare.

Comanda se face prin: adresa maill: mustang_electronic@yahoo.com cu cel putin 5 zile inainte.  

    Preţuri informative sperietoare: 100 Lei/buc. + taxele postale;

    – comanda este din ce in ce mai solicitata.
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
100 Lei/buc.
+ taxele de expediere
Avantaje in plus:
- sunt portabile;
- sunt Ecologice;
- nu afecteaza mediul inconjurator;
- nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere;
- nu necesita alte materiale consumabile;
- au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 5 ani;
- consum neglijabil de energie electrica;
- sunt de mare ajutor in agricultura;

SUNTEM EXPERTI
IN ULTRASUNETE
Model sistem de prindere al sperietorii
  SPERIETOARE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE - cu ULTRASUNETE şi temporizare - Mustang 21
Sigla oferta speciala
- SPECIALE DOMENIULUI CASNIC -
  SPERIETOARE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE -   cu ULTRASUNETE şi temporizare - Mustang 21

Date tehnice:

Tensiunea de alimentare ideala: 9 volti stabilizat din alimentator 220 Vca.
Sursa Ultrasonica: Piezo ceramyca
Volume: aprox.   132 dB (A)
Raza de actiune minima: 250 metri patrati,
Directivitate unghiular - circulara 360 x 180 grad.
Carcasa: - plastic
Greutate; 150 g,
Consum in starea de veghe: 12 mA.
Temperatura de functionare: - 16ºC - +75ºC


    IMPORTANTA ACESTOR SPERIETORI:

  Sperietorile sunt folosite în diverse scopuri cu o importanţă extrem de deosebită. Ca si celelalte doua modele si aceasta sperietoare, are eficienta mult inbunatatita prin faptul ca ea poate fi folosita si in camp afara, dar, si in gradina casei, sau in curte, pe acoperis, in pod, sub streasina casei. Prin vigilenţa lor, alungă păsările, rozatoarele si unele animale sălbatice care atacă culturile agricole. Spre deosebire de sperietorile acustice, cele cu ultrasunete sunt diversificate dupa scopul în care acestea sunt folosite. Ele au frecvente diferite, variabilă sau temporizare de scurta durată. Unul dintre avantaje pe care mulţi oameni le preferă, este acela că ultrasunetele nu sunt auzite de urechea umană, fiind preferate oriunde, în locurile din curtea casei, grădini şi parcuri. Aceste sperietori pe ultrasunete, sunt în special eficiente împotriva alungării păsărilor sălbatice, în special al vrabiilor, porumbeilor domestici şi salbatici precum a bufniţelor, coţofenelor, cucuvelelor, graurilor sau a ciorilor.
  Pentru că aceste păsări ne deranjează confortul nostru, prin provocarea galagiei, mizeriei sau pagubelor aduse cladirilor cu peretii "dulci", venim şi noi cu aceste măsuri de prevenire şi combaterea lor, montând în apropierea locului de “cazare”pe care fără voia noastră şi l-au preferat, aceste sperietori “Mustang 21” cu generare de unde ultrasunete controlate, (90 – 130 dB intensitate acustică). Aceste ultrasunete nu sunt recepţionate de urechea umana, deoarece sunt superioare gamei de frecvenţe audio pe care urechea umana poate sa le perceapă. Dar se are în vedere montarea lor la o distanţă de cel puţin 6 metrii de locul unde umblă pisica sau câinele dumneavoastră. Deasemenea nu ţineţi timp indelungat copii mai mici de 3 ani în preajma acestor sperietori cu ultrasunete, le va crea o stare de disconfort si nervozitate. Ultrasunetele se propaga in linie dreapta, iar obstacolele le reflecta inapoi.
ATENŢIE !!! Dupa aproximativ 1 – 2 săptămâni de la punere în funcţiune se vede eficienţa maximă. Nici oamenii nu î-şi schimbă locul imediat când sunt deranjaţi. E valabil pentru pasarile care au cuibul in jurul casei, iar pentru cele care vin sa disptruga culturile, eficienta se vede ca si la celelante modele - din primele zile.

            Principiul de funcţionare:

Pentru ca sperietoarea sa funcţioneze într-un câmp deschis unde nu există sursă auxiliară de tensiune, 220 Volţi, se recomandă o baterie, sau se alimentează dintr-un acumulator auto de 12 Volţi curent continuu. Acest tip de sperietori sunt de tipul cu temporizare de scurtă durată cu ieşirea activă pe 9V – 12V.   curent continuu, având avantajul că sperietorile pot funcţiona şi fară baterie proprie. De aceea este bine atunci când se comandă o astfel de sperietoare trebuie specificat pentru ce tip de aşezare, în ce fel de copaci se instalează păsările, zona de relief, ce fel de păsări, sau animale, ce condiţii de funcţionare se cer, etc.  
  Zidul sonic al sperietorii, poate pune pe fugă orice pasăre sau animalele cu auzul fin, puterea de zgomot generată, cuprinde cu aproximatie > 250 mp în câmp deschis, cu conditia sa nu existe obstacole care pot impiedica formarea "zidului sonic" ce se formeaza in timpul functionarii acestei sperietori. Montajul se face in zig-zag, sau prin tatonare la preferinţa utilizatorului.
    Sperietoarea pe timpul funcţionării nu se va ţine acoperită complect, pentru a nu se înfunda orificiile de degajare a sunetului.
  Legarea din gresala, prin inversarea polaritatii duce la defectarea ireparabila a sperietorii. Mai nou folosim protectie la inversarea polaritatii, insa nu va bazati prea tare pe aceasta.   La firele de legatură unde noi, la cererea clientului le facem ca model, clientul urmând să le prelungească, după cum îi trebuie, leg firul negru la ( - ) şi firul negru cu dunga roşie la ( + ), sau firele deschise la culoare sunt intotdeauna (+).
    In timpul supravegherii se aude din când în când, un sunet care se stinge lent, dovedind prin aceasta ca este intr-o permanenta stare de veghe. Când alimentaţi cu curent ascultati câteva secunde dacă acest sunet se aude.  

  Atenţie!!!   - Feriţi sperietoarea de căderea directă a ploii -  Fig. 1.1 – Sperietoare de păsări şi animale salbatice -Mustang 21
  Se montează cu două şuruburi sau cleme, bride de prindere pe un suport în diferite locuri ale culturii, stupinei, pescăriei, podgoriei, sub ştraşina casei, în podul casei, în pervazul ferestrei, în copaci, etc. Cu condiţia ca sunetul emis să aibe cădere directă asupra păsărilor, fără obstacole. Se va avea in vedere directionarea cu orificiile catre locul afectat sau "vizitat" de musafirii nedoriti.

  Orice intervenţie neautorizată în interiorul aparatului poate duce la dezechilibrarea sa şi scoaterea din garanţie sau funcţionare defectuoasa.

Comanda se face prin:   Detalii - telefon :   0727 603890    
                Adresa maill: mustang_electronic@yahoo.com

  Preţuri informative:   100 Lei/buc. + taxe postale.
  Preţ alimentator special 9V – 12V :   35 Lei/buc. Un alim. poate alim.   1 pana la 5 sperietori deodată.
Produs PREMIAT in 1997, 2000, 2004, 2008... de 6 tari din lume.
ATENTIE !!! Daca faceti alimentarea cu tensiune dintr-un accumulator auto sau similar unde tensiunea este de 12 volti, se leaga obligatoriu o rezistenta de 22 de ohmi in serie pe firul de plus.
  100 de Lei
ImageHost.org
+ taxele postale
PRODUS MEDALIAT cu
  MEDALIA DE AUR
    2010 - in KENIA
Sperietoare de pasari pe ultrasunete - partea electronica -
Sigla oferta speciala
ImageHost.org
Avantaje in plus:
- sunt Ecologice (nu afecteaza mediul inconjurator);
- sunt mute (nu sunt deranjabile pentru om);
- nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere;
- nu necesita alte materiale consumabile;
- au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 10 ani;
- consum neglijabil de energie electrica;
- sunt de mare ajutor in agricultura, pomicultura, viticultura, apicultura precum si alte domenii;
- sunt eficiente la protejarea cladirilor, peretilor placati cu polistiren si a pomilor de invadarea pasarilor si mizeria pe care acestea o fac.
ImageHost.org
IMG 00022
SPAIMA GRAURILOR
  Sperietori de Pasari - MIXTE - Mustang 22
    ( Acustice si Ultrasunete ) - cu temporizare scurta de ultima generatie.
ImageHost.org
Scarecrows for Poultry - International
  150 LEI/buc.
  + taxele de expediere
              SPERIETOARE DE PASARI MIXTA ACUSTICA SI ULTRASUNETE CU TEMPORIZARE DE SCURTA DURATA

Date tehnice:

Tensiunea de alimentare ideala: 9 Volti c.c.,
Sursa Acustica: Piezo Ceramic intermitent,
Volume: aprox 100 dB (A
Sursa Ultrasonica: Piezo - feritte strictive
Volume: aprox 132 dB (A)
Dimensiunile carcasei: 110 x 45 mm,
Plastic material: PC,
Greutate; 200 g,
Consum in starea de veghe: 25 - 40 mA.
Temperatura de functionare: -18 – 85 grade C


  Acest tip de sperietoare combina cele 2 tipuri de sperietori mustang 19 si mustang 21, cu posibilitarea deconectarii partii acustice. Venind in intimpinarea clientilor, am introdus noi tipuri de aparate pentru alungarea si indepartarea pasarilor si animalelor indezirabile ( iepuri, soareci, ciini, pisici, pasari salbatice, animale salbatice, insecte, etc.) aparate ce se bazeaza pe tehnologii moderne si rezolva in mod uman si ecologic problemele cu animalele sau pasarile nedorite. Unul dintre aceste aparate folosit intr-un vast domeniu, ca cel agricol de exemplu, este sperietoarea mixta, aceasta emite ultrasunete pe direcţia în care este îndreptata creând un zid sonic ce deranjează şi ţine la distanţă păsările, animalele chiar şi unele insecte. Pe durata celei de-a doua temporizari incepe generatorul acustic de panica sa intre in functiune. Acesta mareste puterea prin disconfortul acustic pe care-l creaza.
Avantaje in plus:
- sunt Ecologice;
- nu afecteaza mediul inconjurator;
- tine la distanta caprele salbatice si iepurii care rod lastarii puietilor de pomi fructiferi;
- nu necesita personal calificat pentru montare sau intretinere;
- nu necesita alte materiale consumabile;
- au o fiabilitate ridicata, o durata de viata de peste 5 ani;
- consum neglijabil de energie electrica;
- se pot folosi fie in camp deschis fie in curtea casei cu respectarea deconectarii a partii acustice.
PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE SI MONTAJ

Sperietoarea mixta produce doua ramuri de frecvente, prima acustica iar a doua ultraacustica, prima poate fi auzita de urechea umana, cea de-a doua nu mai poate fi auzita, deoarece este mult superioara spectrului audio uman. Ultrasunetele sunt insa auzite de toate vietuitoarele cu auzul fin, printre care se numara si pasarile, animalele salbatice unele insecte, etc.
  Principiul de functionare va incepe cu un montaj corect. Pentru ca acesta sa fie corect realizat se alege un loc cat mai bun care trebuie sa indeplineasca un maxin de conditii:
- perimetrul supravegheat sa nu aibe obstacole in raza de actiune, deci sperietoarea trebuie sa aibe “vedere” directa pe o suprafata cat mai mare a perimetrului. Nu poti trage cu pusca dupa colt.
- sperietoarea se va feri de caderea directa a ploii, pentru a fi protejata se amenajeaza un mic acoperis, fie el chiar si o bucata de tabla. Cu cat este de bine intretinuta impotriva intemperiilor, cu atat de mult va veti folosi de ea.
- alimentati corect sperietoarea, deoarece de tensiunea de alimentare, depinde frecventa de oscilatie a intregului montaj electronic. Nu folositi improvizatii, si asigurati-va ca nu a-ti legat gresit polaritatea. Multe din greselile de montaj pot fi depistate prin cauza defectului si poate duce la pierderea garantiei.
- prinderea capacului sperietorii se face fie prin doua holsuruburi, sau coltare, fie prin lipirea lui cu “prenazed” care tine la fel de bine, dar este o prindere nedemontabila, nu o prea recomandam, insa intre capac si plafonul de prindere este bine sa punem un burete special pentru reducerea vibratiilor, care a putea afecta zidul ultrasonic.
- nu faceti experiente cu sperietoarea alimentata la tensiune, pentru a evita scurt circuitul intre firele de legatura. Acestea se izoleaza corespunzator.
- asigurati bine alimentarea, ca ea sa nu fie scoasa sau intrerupta   de la alimentarea cu curent, intamplator de altcineva, timp in care pasarile sau animalele salbatice ar putea da atacul.  

  Dupa o montare corecta in teren, se alimenteaza cu tensiune prin alimentatorul special cumparat odata cu sperietoarea, sau prin conectarea la un acumulator auto, sau de alt tip al carei tensiune este de 9 sau 12 Volti curent continuu. Daca acumulatorul are 12 Volti, trebuie sa protejati sperietoarea, legand in serie pe firul de plus ( rosu sau culoare deschisa), o rezistenta   de 22 ohmi / 3 wati. Cu aceasta valoare se poate alimenta pana la 5 sperietori. Schema de legare este simpla, legarea se face in paralel, iar modelul se vede pe site-ul www.mustang-electronic.piczo.com la pagina “Sperietori de pasari si animale salbatice” (vezi acum modelul Mustang 21).
  Odata alimentata, acest tip de sperietoare incepe sa functioneze facand din acel moment prima temporizare urmand salvele urmatoare. Daca este vreme cu vant puternic sau alte intemperii, timp pe care pasarile nu pot sa zboare, ci stau adapostite, este bine sa intrerupeti alimentarea, pentru a face o pauza, cu aceasta ocazie.          
    La acest tip de sperietoare, aveti posibilitatea sa faceti deconectarea partii acustice care ar putea deranja vecinii sau animalele de curte, prin simpla apasare a butonului existent pe marginea acesteia. Din acest moment sperietoarea este activa numai pe frecventa ultrasunetelor, raza de actiune se mentine la peste 250 de metrii patrati. Pentru a evita faptul de a desface sperietoarea am inlocuit butonul care prin apasare trece aceasta sperietoare din modul mixt in modul unic al functionarii continuu pe ultrasunete. Eliberarea butonului la o noua apasare va aduce sprietoarea din nou la modul mixt. Nu apasati butonul transparent (programming service).
Funtioneaza de 7 ani in 9 tari din lume
  IERI ai spalat-o !
Azi i-ati sperietoare
masina_murdara_de_gainati.bmp (2.8 MB)
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
    STUPARI !
AVETI GRIJA DE ALBINE
INVAZIA DE PRIGORII
INCEPE DIN PRIMAVARA
APARATI-VA   ALBINELE !!!
SPERIETORILE DE PASARI   MUSTANG 21, 22 SI TUN 23 – VA APARA ALBINELE SI VA SCAPA DE PRIGORII
Se stie ca dintre toate pasarile, cel mai mare dusman al albinelor este prigoria, pasare aparata de lege, fiind considerate pasari folositoare agriculturii si silviculturii, care isi aduna hrana de la 7-8 km distanta de cuib, o pereche de prigorii putand consuma intr-un sezon cca 20.000 albine. Un stol de 100 de prigorii fac ca o stupina de 50 de stupi sa devina neproductiva, nefiind in stare sa-si adune nici rezerva de hrana necesara iernarii. Prigoriile fac pagube mari mai ales atunci cand sunt in numar mare (fiecare prigorie consumand pe zi in medie cate 60-70 de albine). Consumul cel mai mare de albine se face in lunile mai si septembrie, albinele nedepasind totusi 50% din hrana consumata, acolo unde mai sunt si alte insecte.

Stuparul poate sa aibe de acum, un somn mai dulce daca monteaza in jurul culoarului de zbor, sau in jurul stupinei, sperietori de prigorii pe ultrasunete, acustice sau cu ultrasunete focalizate, acestea fiind cele mai bune din lume
.
Stupi protejati cu dispozitive electronice Mustang
Pe timp rece si innorat, cand nu gasesc hrana, prigoriile se aduna in stoluri mari, atacand albinele din stupina sau pe cele ce se intorc de la cules, acestea avand un zbor mai greoi si mai lin. Atacurile sunt mai numeroase in luna iunie, cand isi cresc puii si in luna august cand se pregatesc de plecare spre tarile calde. O prigorie poate consuma intr-o zi 60-80 de albine.
SRIETORILE DE PASARI SI ANIMALE SALBATICE DE TIPUL MUSTANG ELECTRONIC, CELE MAI EFICIENTE, CU RAZA MICA SI MEDIE DE ACTIUNE, CU FRECVENTA DEDICATA SPECIEI DE PASARE SAU ANIMAL. NU SUNT DAUNATOARE MEDIULUI SAU FAUNEI, NU PRERICLITEAZA VIATA, POT FI FOLOSITE IN LOCURILE POPULATE SAU CHIAR IN LOCUINTA, NU PROVOACA SI NU DERANJEAZA CONFORTUL SI LINISTEA VECINILOR SAU A LUCRATORILOR DIN LOCURILE PROTEJATE, AU O SERIE DE AVANTAJE:
- pretul de cost foarte ieftin in raport cu investitia protejata,
- sunt mici ca dimensiune,
- consum mic de energie electrica,
- se pot muta in alte locuri, fara alte costuri,
- au o raza de actiune de 360 grade orizontal si 180 grade vertical (calota sferica),
- alunga fara sa afecteze viata pasarilor sau animalelelor salbatice,
- pot fi instalate in orice zona a mediului inconjurator si a caror vietuitoare au libertatea de a se refugia, fapt ce a dus la premierea repetata in multe tari de pe glob a acestora,
- sunt acceptate de tari cu fauna protejata, cu pasari si animale unice in lume,
- gama de frecventa este in spectrul ultrasunetelor – special pentru rasa speciei respective,
- frecventele au fost testate pe o gama larga de pasari, insecte si animale salbatice din tari Africane si din toate cele 6 state Australiene, unde ne-au adus numeroase premii, diplome si medalia de aur,
- nu dauneaza sanatatii omului sau animalelor de companie,
- toate sperietorile MUSTANG ELECTRONIC sunt inventiile noastre originale,
- au garantie si post garantie, fiind autoctone si deocamdata Romanesti,
- investitia in aceste sperietori este insesizabila bugetului si recuperabila intr-un timp foarte scurt,
- nu se recomercializeaza de catre firme,
- nu se pot reproduce fara acordul inventatorului, orice tentativa este pedepsita si atrage daune morale consistente rauvoitorului.
100 LEI
PRINCIPALELE DEZAVANTAJE:
- pot fi furate,
- pot fi criticate de concurenta neloiala,
- dumneavoastra le ve-ti lauda si altora,
- nu au gura sa-si faca reclama,
- nu au picioare sa se poata prezenta singure,
- alte dezavantaje nu sunt cunoscute, dar daca ele exista, dorim sa le cunoastem.
DEZAVANTAJELE NESCRISE ALE ALTOR SPERIETORILOR PERICULOASE SI SCUMPE
DESPRE SISTEMELE PERICULOASE DE SPERIERE A PASARILOR SI ANIMALELOR SALBATICE DIN LUME SI DIN TARA
DEZAVANTAJE ASCUNSE:
Rachetele pirotehnice pentru speriat pasari
Rachetele pirotehnice, prin natura socului provocat de fascicolul luminos, cat si de pocnetul puternic sunt foarte periculoase din mai multe puncte de vedere:
- pot ranii sau chiar sa omoare pasarile ocrotite de lege, fie prin explozia provocata in stolul care traverseaza zona, fie prin sunetul de peste 180 dB (decibelli), provocandu-le comotii cerebrale prin spargerea vaselor de sange ale creierului.
- pot provoca atacuri de panica, altor vietuitoare salbatice sau domestice.
- pot fi daunatoare mediului prin compozitia emanate in aer in urma exploziei.
- sunt costisitoare, iar ca folosire este nevoie de personal calificat – pirotehnic.
- multe tari au interzis cu desavarsire, folosirea acestor rachete pirotehnice de indepartare a pasarilor si a altor vietuitoare, intru-cat au foarte multe efecte negative.
- pot deranja vecinii fapt ce interzice folosirea in apropierea localitatilor, zonelor rezidentiale, parcuri nationale, statiuni turistice si de agreement.
    -     pretul de cost si intretinere foarte mare, autonomie restransa si altele.
15.000 - 50.000 EURO
Sistem sperietoare RC contra pasarilor si daunatorilor
Sperietoare pasari radiocomandata
Aparat electronic de indepartare a pasarilor daunatoare
Dispozitiv de alungare a pasarilor daunatoare
Tun Electronic cu propan sau alt gaz (butan, GPL, etc), de alungarea pasarilor si animalelor salbatice daunatoare
Dispozitiv de indepartare si tinere la distanta a pasarilor si animalelor salbatice, prin sistem “radiocomandat” ori prin telecomanda, telefon mobil sau sistem prin satelit – GPS. Aceste dispozitive actioneaza de la distanta, prin simpla apasare a unui buton, numai la momentul necesar. Insa si aceste dispozitive sunt interzise in majoritatea tarilor de pe glob, avand efecte necontrolabile lantului trofic, faunei din mediul inconjurator pe distante mari, bruiaje electromagnetice si altele cum ar fii:
- alunga pasarile si vietuitoarele care sunt benefice polenizarii si dezvoltarii culturilor specifice din zonele invecinate.
- distrug iremediabil fauna zonei, aceasta nu se mai poate perpetua natural, dezechilibrand ecosistemul.
- raza de actiune poate fi necontrolata aducand prejudicii vecinilor si animalelor domestice din vecinatate.
- produce afectiuni ale sistemului nervos central, copiilor mai mici de 3 ani, anxietate persoanelor adulte, atacuri de panica atat animalelor, pasarilor cat si oamenilor.
- creaza un razboi electronic, prin bruiere electromagnetica si sonica cu mari repercursiuni in viata cotidiana.
- pretul de cost al unei asemenea instalatii este pana la cateva sute de euro, depinde si de dispozitivele complexe dorite de comparator.
- aceste dispozitive se pot defecta instantaneu, ele fiind ireparabile, fiind majoritatea de provenienta S.U.A. Olanda, Germania sau China. Aceste tari nu au reprezentante de service la noi in tara.
- principalele defecte pot aparea in echipamentele electronice pe care le detin, in miniatura si tehnologie SMD, cu componente active MOS-FET, putandu-se defecta usor la descarcarile electrostatice din atmosfera (fulgere sau trasnete).
- aceste dispozitive nu prezinta protectie lucratorilor din zona. Acestia trebuie sa poarte obligatoriu casti antifonice pentru protectia aparatului auditiv. Factorul de zgomot de 180 dB produs de aceste dispozitive, sparge cu usurinta timpanul urechii interne, atat pasarilor, animalelor cat si oamenilor din imediata apropiere.
- toate aceste dispozitive costisitoare, fie electronice, fie tun cu gaz propan sau metan au un dezavantaj major, deoarece nu pot fi folosite in spatii inchise, cu emanatii de substante inflamabile.
- amplificatoarele de zgomot sau sunet sunt afectate de ceata, roua sau bruma. Iar tehnologiile care aplica microcipuri sunt afectate de inghet (acestea crapa ) sau pot piede memoria programului prescris.
- la sunetele de pasari rapitoare inregistrate in circuitele de memorie electronica nu se pot evidentia trilurile adevatate, deoarece inregistrarea este formatata digital, iar trilurile au si frecvente ultrasonice ce nu pot fi percepute de urechea umana si care nu pot fi reproduce de orice traductor acustic (difuzoare sau twitere).
- sunt greu de montat si reglat.
- necesita alimentare la tensiune periculoasa de 220 Vca sporind numarul de accidente in manevrare sau necesita alimentare solara, sporind costul investitiei.
- la tunurile cu butelie de aragaz trebuie sa se achizitioneze separat si un accumulator pentru aprinderea electronica si temporizarea salvelor de tun.
- plaja de frecvente (2.000 – 10. 000 Hz). cuprinde o frecventa periculoasa cea de 7. 000 Hz daunatoare sistemului nervos central al omului. Este cuprinsa in spectrul audio uman, dar pentru o perioada foarte scurta de timp. Folosirea ei in perioade de timp mai mari de o secunda si repetata, poate duce la depresie.
- folosirea buteliilor cu butan sau GPL la tun pe timp rece, acesta nu mai detoneaza.
ImageHost.org
ImageHost.org
ImageHost.org
500 - 100.000 EURO
MODIFICARI permise la Sperietorile MUSTANG ...
modificare.bmp (3.5 MB)
ADIO vrabiute ...
IMG 0011
upload gif

MUSTANG 21 (ultrasunete)
IMG 0012
image upload

ADIO GRAURI ...
struguri albi nova
image uploading

struguri italian
free image hosting

struguri negri nova
free image hosting

IMG 3070[1]
upload gif

satul
hosting images

SUPORT SPERIETOARE 1
SUPORT SPERIETOARE
cadru magnetic
image hosting

FOLOSITI AMPLIFICATOARELE DE RADIATIE ULTRASONICA
Pentru marirea suprafetei protejate cu sperietorile de pasari Mustang   cu aproximativ 6 – 8   ori fata de raza de actiune a acestora se poate construi un amplificator de radiatie ultrasonica prezentat in alaturat.
    Se confectioneaza un cadru din sipca de lemn subtire, sau plastic, formand o rama cu dimensiunile de 1 metru (vertical) pe 80 cm (orizontal), pe care se prinde pe latura de sus fasii de banda magnetica dintr-o caseta video VHS veche sau deteriorata. Cadrul trebuie sa seneme ca cel facut la tocul usii impotriva mustelor. Acesta se pozitioneaza   la o inaltime de 2,5 – 4 metrii inaltime in diferite locuri ale gradinii sau livezii de pomi, distanta nu conteaza, insa cu cat aveti mai multe amplasate in directi diferite, cu atat mai bine. Aceste amplificatoare au rolul sa redirectioneze in toate partile undele ultrasonice marind perimetrul zidului sonic. Acestea in adierile de vant vor flutura in toate directiile. Este bine ca acestea sa poata “vedea” sperietoarea pentru a putea cu usurinta sa preia radiatia ultrasonica.