Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
GENERATOARE DE IMPULSURI PENTRU
- GARDURI ELECTRICE -
INAPOI la prima pagina
GARDUL ELECTRIC (ELECTRIC FENCES)   – partea electronica - Electrificator de demarcatie, (Generator de impulsuri pentru Garduri electrice) – Mustang
Sigla oferta speciala
* SUNT MULT MAI IEFTINE, DECAT ALTE GARDURI * POT FI MONTATE PE DISTANTE LUNGI * MINIM DE PRET *   SUNT ROMANESTI -
Ce este un gard electric pe intelesul tuturor?
Gardul electric sau electrificator de demarcatie sau cioban electronic, este o bariera activa în fata agresorilor, deoarece prin reteaua de fire electrice se descarca impulsuri de inalta tensiune si se alerteaza sistemul de supraveghere permanenta, totodata el mai poate fi numit si   bariera psihologica pentru intimidarea intrusului. Socul electric (8000V, neletal) produce reflexe cvasi-instantanee determinând agresorul sa se retraga imediat. Vointa sau forta bruta sunt complet inutile.

Gardul electric se realizeaza din fire metalice (si sintetice în diferite culori) împletite sau rãsucite cu diferite grosimi sau latimi, acestea fiind montate pe suporti izolanti special confectionati în acest scop. Firele pot fi montate pe stâlpi în unu sau mai multe rânduri, în functie de necesitãti protejând astfel un perimetru de intrusi sau demarcându-l în cazul folosit la parcele de pãsunat.

Gardul electric astfel alimentat nu prezintã pericol pentru viata si sãnãtatea oamenilor ori animalelor, el generând impulsuri electrice de înaltã tensiune (cca 8.000 - 10.000 V)si intensitate micã pentru scurt timp, dar suficiente pentru îndepãrtarea intrusilor ori demarcându-l în cazul pãsunatului (Pãstor electronic).

Atingerea oricarui fir al gardului de cãtre un intrus sau un animal, are ca efect instantaneu o descãrcare a energiei electrice prin corpul acestuia, socul electric generat fortându-l imediat sã se retragã.

Mustang Electronic executa la comanda clientului, generatoare de impulsuri electrice de înaltã tensiune, destinate sã alimenteze garduri electrice NELETALE. Generatoarele de impulsuri Mustang 12 se alimenteaza cu 12 Volti iar Mustang 220 se alimenteaza de la tensiunea retelei de 220 Volti
Avantajele unui gard electric
•   Aplica un soc electric pentru îndepartarea agresorului
•   Functioneaza ca o bariera psihologica pentru intimidarea intrusului
•   Animalele primesc un soc electric neletal si vor evita contactul cu gardul
•   Atingerea accidentala a gardului implica un soc electric singular minor
•   Firele electrice pot servi drept gard pentru orice perimetru, înlocuind nevoia de construire a unui alt gard conventional
•   Reduce efectivul personalului de paza
•   Costuri mici de întretinere
•   Furnizeaza o bariera activa care opreste intruzia
•   Pret accesibil
• Greutate mica, usor de transportat
• Usor de modificat
Pentru ce se folosesc gardurile electrice?
Aceste garduri electrice se folosesc pe toate spatiile ce necesita paza si protectie: fermele agricole si de animale, suprafetele pasunabile,   proprietatile private, gradini zoologice, complexele industriale, bazele militare, resedintele de stat, etc. Sunt foarte eficiente pentru pazirea terenurilor agricole, sunt usor de montat si manevrat. Pot fi montate in orice loc, pot fi luate la sfârsitul sezonului de pasunat, sau chiar pot fi strânse la sfârsitul fiecarei zi. Pentru folosirea rationala a pasunilor (pasunatul controlat al animalelor, inclusiv cai), este un dispozitiv modern si foarte necesar.
Mai poate fi folosit pentru orice tip de teren, ca produs de sine statator sau ca anexa a unui gard deja montat.
Siguranta de functionare este de 100 %
Datorita tensiunilor înalte (cca 8000 V) si a sistemelor electronice de protectie este imposibila taierea ori sabotarea gardului, orice tentativa fiind semnalizata prompt catre sistemul de alarma sau monitorizare.
Practic oriunde, datorita structurii flexibile montajul se face pe orice teren

Gardul electric poate fi montat singular (îndeplinind atât functia de gard “fizic” cât si cea de bariera electrica) cât si împreuna cu un gard deja existent (deasupra, în prelungire sau paralel) indiferent de configuratia sau structura acestuia.
        Elemente importante in PROTECTIA MUNCII:
1. Evitati contactul cu gardul electric
    Nu atingeti firele cu capul, gura sau corpul
    Nu incercati sa treceti printe sau pe sub firele unui gard electric cu mai multe fire
    Folositi intotdeauna o poarta

2.   Sa va ganditi si la altii
    Nu lasati copii in apropierea gardulului
    Daca aveti gard cu un fir, sa nu puneti firul la nivelul capului

3.   Evitati sa fiti prinsi in capcana
    Nu electrificati sarma ghimpata
    Puneti firele electrice la o distanta de minim 15 mm de cele neelectrice
    Deconectati curentul inainte de alte lucrari

4.   Atentie PERICOL !!!
    Nu alimentati gardul cu mai multe generatoare
    Nu conectati impamantarea la impamantarea retelei
Sigla oferta speciala
PRETURI FOARTE MICI - LA GENERATOARE ELECTRICE - 2011
MUSTANG 12 A - singura iesire tensiune foarte inalta   - mai mare de 7000 de Volti - pentru gard electric de protectie si paza.   PRET LEI   .....   400 lei

MUSTANG 220 A - singura iesire tensiune foarte inalta - mai mare de 8000 de volti - pentru gard electric de protectie si paza.   PRET ......450 lei

MUSTANG 220 SPECIAL   - doua tensiuni alimentare 12 Volti cc. si 220 Vca. retea - iesire tensiune foarte inalta - mai mare de 10.000 Volti - pentru gard electric de protectie si paza. PRET LEI ...... 550 LEI
Ei = (energia impulsului) intre: 0,8; 1; 2,2; 3; 4,2; 5; 8,2;Joule.
ALTE AVANTAJE PE LANGA CELE EXISTENTE:
- economie de material: stalpi mai putini si mai subtiri;
- sarma sau banda cu insertie de lita simpla in loc de sarma ghimpata;
- pielea animalelor nu se poate ranii;
SISTEMUL DE GARD ELECTRIC ESTE FORMAT DIN:
1. Sursa de curent
2. Aparatul generator de impulsuri
3. Pamantarea din otel zincat
4. Reteaua de fir conductor de curent
5. Stalpii din lemn, metal, sau plastic
6. Izolatorii de fir
7. Manerul izolant al portii
PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE AL GARDULUI ELECTRIC
Aparatul produce in mod regulat impulsuri electrice care sunt transmise prin gard. Cand animalul se atinge de gard (stand pe pamantul in care este infipta pamantarea sistemului) primeste un impuls electric care il sperie, facandu-l sa se indeparteze si sa nu se mai apropie de gard. Aceste impulsuri electrice nu sunt periculoase pentru om sau animal deoarece ele sunt foarte scurte (cateva milisecunde). Dupa o perioada de acomodare de cateva zile, animalele se obisnuiesc cu gardul si nu se mai ating de el. Gardurile electrice au o rezistenta indelungata, sunt usor de montat si sunt mai ieftine decat cele obisnuite! Impulsurile electrice trec prin conductorii din sarma sau plastic cu insertie de lita. Ei trebuie izolati fata de pamant cu ajutorul izolatorilor sau a tarusilor de plastic si a manerelor pentru poarta. Nu este nevoie ca gardul sa fie un circuit inchis! El poate sa sa termine oriunde! Daca iarba pasunii este mare si firele ei se ating de gard, atunci se produc pierderi de curenti, iar tensiunea gardului scade. Pentru a ramane si in acest caz destula tensiune in gard el trebuie pe cat posibil ridicat deasupra ierbii sau este nevoie de un aparat cu energie mare de impuls (Ei) exprimat in Joule (J).
UN APARAT BUN ESTE INIMA SISTEMULUI DE GARD ELECTRIC!
El da impulsuri regulate, a caror intensitate depinde de puterea aparatului. Cu cat mai mare este energia de impuls (exprimata in Joule), cu atat este mai puternic impulsul transmis, crescand lungimea posibila a gardului.
APARATUL POTRIVIT
In functie de felul animalului, este nevoie de aparate diferite. Caii, vitele, porcii, caini, pisici s.a. sunt mai usor de pazit. De aceea este suficient un aparat normal. Ele avand o blana mai scurta, simt curentul mai usor si se obisnuiesc rapid cu gardul. Tensiunea minima masurata la gard sa nu fie mai mica decat 2000V! Oile, caprele si animalele salbatice sunt mai greu de pazit, ele avand blana mai groasa. De aceea este nevoie de un aparat puternic. Tensiunea la gard sa nu fie mai mica decat 4000V! Aparatele cu o energie de impuls pana la 2 Joule sunt pentru prima categorie de animale. Gardul sa fie scurt si iarba mica. Aparatele cu o energie de impuls intre 2-5 Joule sunt pentru animale din categoria a II-a. Gardul poate sa aiba o lungime medie si iarba lungime normala. Aparatele cu o energie de impuls peste 5 Joule sunt pentru animale greu de pazit, cu un gard lung si iarba inalta. Acestea sunt aparate universale pentru orice conditii.
PAMANTAREA APARATULUI (FOARTE IMPORTANT !!!)
Pentru a putea functiona in mod optim, sistemul de gard electric are nevoie de o pamantare foarte buna, pentru ca prin ea se inchide circuitul electric la atingerea animalului! Cu cat este mai puternic aparatul electric cu atat mai buna trebuie sa fie pamantarea. Daca pamantarea nu este facuta corect, atunci se pierde din curentul si tensiunea gardului. Pamantarea se face pe cat posibil intr-un loc mai umed. Daca pamantul este uscat sau pietros si se produc pierderi prin atingerea ierbii de gard, atunci trebuie folositi mai multi tarusi din otel zincat pentru pamantare. Distanta dintre ei sa fie de 2-3 m si sa fie legati in serie cu aparatul. Tarusii si firul de legatura sa nu fie ruginiti pentru ca rugina nu conduce curentul bine.
CUM FACEM CONTROLUL IMPAMANTARII
Dupa ce ati facut toate lagaturile corect si aparatul functioneaza, puteti controla modul de functionare in felul urmator: Atingeti cu o mana firul pamantarii ce vine de la aparat si cu cealalta pamantul, daca simtiti curent, atunci pamantarea nu este buna. Prin baterea si legarea a mai multor tarusi din fier pamantarea se va imbunatatii.
CONDUCTORII DE CURENT AI GARDULUI ELECTRIC
Conductorii de curent pot fi din banda sau fir impletit din plastic cu insertie de lita, sau sarma din otel. Lungimea gardului depinde de materialul conductorului si de conductibilitatea acestuia. Rezistenta materialului este foarte importanta pentru conducerea curentului. Cu cat este mai mica rezistenta in Ohmi/m cu atat mai bine trece curentul prin gard. O mare importanta au si legaturile dintre fire. Acestea trebuie facute corect legand fiecare lita intre ele. Prin facerea unui simplu nod se produc pierderi de curent. Firele pot fi legate intre ele cu ajutorul unor cleme din tabla zincata.
STALPII GARDULUI ELECTRIC
La un gard fix se pot folosii stalpi din lemn in care se insurubeaza izolatorii din plastic. Pentru garduri mobile, sau care trebuie mutate frecvent, se folosesc tarusi din metal, fibra de sticla sau plastic. Cel mai des se folosesc cei din plastic pentru ca sunt usori, izolati complet si au mai multe orificii pentru conductori.
CUM FACEM POARTA GARDULUI
Poarta se poate face din conductorul gardului cu un maner din plastic izolant cu arc interior. Ea este un element important al sistemului si trebuie facuta cu grija. Se folosesc 2 stalpi mai solizi si bine fixati in pamant. Pentru mai multa siguranta se poate face o legatura ingropata in pamant intre cele doua portiuni de gard cu un cablu de inalta tensiune.
CE TREBUIE SA MAI STIM DESPRE GARDURILE ELECTRICE
Gardul pentru cai
La cai este suficient un aparat cu putere normala. Deoarece caii au vederea mai slaba, se folosesc benzi cu insertie de lita de 20-40 mm.
Gardul pentru vite
La vite se folosesc aparate normale. In functie de conditiile date (felul solului, lungimea gardului, si lungimea ierbii), se poate calcula ce fel de aparat si ce fel de material este necesar, pentru executarea unui gard optim.
Gardul pentru oi
Oile nu sunt asa sensibile la curent din cauza lanii care o au. La oi se folosesc doar aparate puternice cu o energie de impuls mare. Este nevoie de mai multe randuri de sarma in gard. La folosirea plaselor pentru oi este nevoie de un aparat foarte puternic.
Gardul pentru animale salbatice (ursi, lupi, mistreti, vulpi s.a.)
La acest tip de gard este foarte importanta vizibilitatea lui si calitatea materialului. Se folosesc aparate puternice si material de gard de calitate. Important este si pozitionarea firelor electrice. In practica se folosesc 2 fire la o distanta de 20 si de 50 cm de pamant. Foarte bune sunt benzile cu insertie de sarma, deoarece ele sunt elastice.
Gardul pentru porci
La porci este importanta vizibilitatea gardului si calitatea materialului. Deoarece gardurile la porci sunt deobicei foarte lungi, este necesar si un aparat puternic. Sunt necesare cel putin 2 fire (la purcei mai multe)
Gardul pentru caini si pisici
In acest domeniu va oferim un sistem complet cu tot ce este necesar pentru construirea rapida a unui gard care „tine” (in interior) sau protejeaza (din exterior) cainii si pisicile. El se poate folosi si la alte animale ca de exemplu: vulpi, dihori, iepuri, etc.
Gardul pentru pasari (gaini, rate, gaste, curcani si pui)
Este nevoie de mai multe randuri de fir. Se poate folosii si plasa cu insertie de lita cu un aparat foarte puternic. Aceste plase sunt ideale pentru tinerea libera a pasarilor si protejarea lor impotriva vulpilor si a altor animale.
Sistemul gardurilor electrice este folosit de multi ani cu succes in toata Uniunea Europeana in domeniul cresterii animalelor. Crescatorii de animele din U.E. se folosesc cu toata increderea de aceste tipuri de garduri pentru ca le aduc multe avantaje.
CE TREBUIE SA STIM ATUNCI CAND MONTAM UN GARD ELECTRIC – pentru propietarii de propietati si animale
1.   - Gardul electric trebuie sa nu afecteze negativ nivelul de agrement impuse de legile in vigoare.  
2.   - Permiterea pentru instalarea electrica în zona de competenţă a oraşului sau localitatii respective.
3.   - Gardurile electrice nu se monteaza in zonele rezidentiale.
4.   -   În cazul în care un solicitant de proprietate a unei cereri de gard electric este adiacentă terenului zonei rezidentiale, solicitantul trebuie sa-si prezinte observatiile de la proprietarul sau ocupantii (chiriasii) tuturor acestor propietati rezidentiale.
5.   -   In cazul in care a-ti obtinut autorizatia, gardul trebuie sa fie cu inaltimea minima de 1,8 metri deasupra solului, in zona locuibila.
6.   -   Înainte de orice aprobare de către Consiliul local de instalare a unui gard electric, solicitantul
trebuie să prezinte Consiliului documente doveditoare prin care sa explicati motivul pentru care doriti sa montati gardul electric.
7.   -   Cererile pentru construcţia şi instalarea unui gard electric trebuie să includă toate
schiţele necesare şi detaliile cerute de autoritatile locale să prezinte, în mod corespunzător.
8.   -   Solicitantul trebuie să menţioneze toate asigurările necesare si publice.
9.   -   Semnele de avertizare trebuie să fie instalate şi întreţinute în aşa fel încât să poată fi citite de-a lungul tuturor limitelor de avertizare a instalaţiei de gard electric.
POZE DE LA PRIETENII SI CLIENTII NOSTRI din jud. HUNEDOARA (Certej 2011)
Model de Gard electric cu inalta tensiune produsa de unul din Generatorul MUSTANG
SDC10627
upload gif

Acest gard NU e corect facut - si totusi el functioneaza !
DE RETINUT !!!
GARDUL ELECTRIC este mijlocul cel mai eficient pentru organizarea păşunatului în tarlale, pentru protecţia animalelor domestice împotriva animalelor sălbatice prădătoare sau pentru delimitarea padocurilor pentru animale. Acesta se mai foloseşte şi pentru protecţia culturilor agricole, viticole, şi legumicole împotriva animalelor sălbatice cum ar fi: mistreţii, urşii, căprioare, etc. Principiul de funcţionare a gardului electric constă în producerea unor şocuri electrice de tensiune înaltă, însă de intensitate joasă şi de foarte scurtă durată asupra animalului care atinge sârma gardului, prin închiderea unui circuit electric între sarmă şi pământ prin corpul animalului.
SDC10628
adult image hosting

Structura gardului electric este formata din:
• Sursa de energie electrică: baterie de acumulatoare, baterie de elemente galvanice, magnetou sau reţeaua de curent electric;
• Generatorul de impulsuri electrice, care are rolul de a transforma curentul continuu de joasă tensiune furnizat de sursa de energie electrică, în impulsuri electrice de înalta tensiune, cu o intensitate sub limită periculoasă fiziologic şi de scurtă durată;
• Sârma împrejmuitoare a gardului electric se execută din oţel moale, galvanizat, cu un diametru de minim   2 mm;
• Stâlpii gardului electric sunt de doua feluri: stâlpi de susţinere si stâlpi de colţ;
• Izolatorii pe care se instalează sârma au o construcţie diferită, în funcţie de stâlpii pe care se montează (au o mare rezistenţă la tensiunile de străpungere a sârmei minim   15000 V);
• Paratrăsnetele au rolul să asigure descărcarea la pământ a tensiunilor mari care iau naştere în timpul manifestărilor electrice atmosferice. Se montează pe stâlpii de susţinere ai gardului. Supratensiunile sunt periculoase pentru animalele care ating gardul şi pentru generatorul de impulsuri care se poate defecta.
In momentul în care o vaca, aflată în împrejmuire, atinge sârma, circuitul electric se închide prin corpul său, iar animalul va simţi un şoc creat de impulsul de înaltă tensiune, şoc care îl va determina să se îndepărteze brusc de sârmă. Tensiunea minima pentru bovine este de 2000 V necesara pentru a tine aceste animale in interiorul suprafetei delimitate.
SDC10630
image host

Parametrii Generatorului de impulsuri MUSTANG -sunt următorii:
• Alimentare de la reţea sau din accumulator auto, energie depozitată 0,9 … 8,2 J;
• Tensiune maximă la ieşire 8800 - 18000 V;
• Lungimea maximă a gardului 25 km;
• Lungime la solicitare mare 18 km;
• Se recomandă pentru toate tipurile de garduri, pentru garduri mici, mijlocii si mari.
SDC10632
post image wordpress

Echipament special
Pentru crescătorii de oi, capre, iepuri sau păsări, se recomanda garduri speciale, alcătuite dintr-o plasă cu ochiuri de 8-12 cm, la înălţimea de aproximativ 1 m, lungimea de 50 m..
Cu 400 m conductor se poate parcela aprox. 1 hectar teren
SDC10634
image uploading

Ce trebuie sa stim pentru un principiul de functionare corect
Generatorul MUSTANG - corect instalat trimite un curent electric de-a lungul gardului. Un animal care atinge firele creaza prin corpul sau o cale de acces pentru curentul electric spre pamant si inapoi spre generator (prin impamantare) pentru a incheia circuitul. Un animal sau vegetatia care atinge gardul, va inchide sistemul, cauzand scurgerea curentului.

Impulsurile electrice sunt de scurta durata   1,2 sec. Gard electric este total nepericulos, de fapt sistemul este mult bun pentru animale decat sarma ghimpata care poate cauza ranirea lor care vin in contact cu aceasta.

  Socul simtit este o combinatie a voltajului din gard si a timpului impulsului electric. Cu cat este mai mare socul primit de animal, cu atat mai lunga va fi amintirea acestui soc. Ideea principala este aceea de a determina carnivorele sa investigheze gardul intr-o maniera lenta si precauta pentru a provoca primul soc la nas. Daca socul este primit in spate, animalele reactioneaza adesea prin inaintare nu prin retragere.
SDC10648
upload gif

Exista cateva moduri in care putem sa determinam pradatorii sa-si ridice nasul spre gard. Momeala (aripi de pui) poate fi atarnata de firul activ al gardului. Puterea primului soc va determina adesea comportamentul animalului fata de gard in viitor.
Montarea gardului electric – MUSTANG
Firele se plaseaza la distanta de 20-30 cm unul de altul, cele de la nivelul inferior mai apropiate unele de altele (15 cm intre ele), distanta intre fire variind in functie de teren si de specia pradatorilor:
    - in cazul lupilor, firele vor fi concentrate mai aproape de sol pentru a evita ca lupii sa poata sapa pe sub firele de jos ;
  - in cazul ursilor, setarea firelor se va face cat mai uniform posibil ;
    - cand gardul se afla pe o panta, in partea din amonte firele se monteaza la cel mai inalt nivel pentru a reduce posibilitatea ca animalul sa sara inauntru de pe panta superioara.

  Pilonii se fixeaza la intervale de 5-10 m, acest lucru depinzand de topografie acolo unde terenul este neregulat distanta dintre piloni va fi mai mica pentru a se putea urmari conturul solului cat mai bine posibil. Trebuie intotdeauna verificat daca firele au acelasi spatiu intre ele pe piloni. S-a observat ca diferentele de spatii au fost imediat observate de catre cainii de paza care au putut sa se strecoare inauntru. Firele nu trebuie sa atinga solul sau iarba pentru a evita intreruperea curentului de-a lungul firelor. Se pot utiliza role cu fire de 400 m sau 200 m.
SDC10645
post image wordpress

Gardurile trebuie echipate cu minimum 3 fire, alternandu-se sarcinile (+, -, +).Daca firul de jos se afla la 20 cm de sol el trebuie sa fie incarcat pozitiv pentru a opri tentativele de tarare sau sapare.
  Inaltimea gardului este singura limita pentru animalele care sar. Prin adaugarea unui gard suplimentar in fata primului pentru a largi intregul sistem, saritorul va ezita sa treaca pe deasupra lui. Gardul nu va opri un animal de talie mare care alearga spre el, fara sa-l vada. Mai mult, majoritatea contactelor cu gardul electric se produc noaptea. De aceea gardul trebuie sa fie vizibil, putandu-se monta un fir alb in partea superioara a gardului.
Ar trebui mentinuta o putere de cel putin 4,500 volti pe toata lungimea gardului la orice ora, cu un puls pe secunda.
Intretinerea gardului electric MUSTANG
Mentinerea vizibilitatii gardului este parte din intretinerea sistemului electric si a programului de instruire a animalelor salbatice.
Gardul trebuie verificat periodic.
Sursa de energie electrica trebuie verificata de asemenea periodic cu ajutorul unui voltmetru sau a unei lumini de control care atarna de gard. O verificare anuala a sistemului de impamantare a generatorului este necesara.
Sfaturi practice din partea noastra
Sistemul de impamantare trebuie testat
  Daca gardul nu da socul asteptat, este foarte posibil ca de vina sa fie sistemul de impamantare. Intotdeauna verificati impamantarea prima. Aceasta ofera jumatate din eficacitatea circuitului intr-un sistem electric de protectie.
  Principalele cauze ale unei impamantari ineficiente sunt:
- parii de impamantare insuficienti;
- fire prost conectate sau fire de diferite tipuri conectate impreuna;
- conexiuni slabe cu parii de impamantare;
- parii de impamantare prea aproape unii de altii (min 3 metrii);
- pari de impamantare insuficient de lungi (min 1,5 metrii).
Adancimea
Este importanta pentru a se asigura ca partea din pamant se afla intotdeauna intr-un sol umed. Sistemul de impamantare trebuie sa fie perfect. Fara un sistem de impamantare, curentul pulsativ nu va putea sa-si com- pleteze circuitul, fiind complet ineficient iar din aceasta cauza nu vor exista socuri in gardul electric.
Sistemul de impamantare
Sistemul de impamantare al generatorului este asemenea unei antene radio; cu cat este mai mare antena, cu atat mai buna este receptia. La fel si in cazul gardului electric: o putere mai mare a generatorului necesita un sistem mai mare de impamantare pentru a colecta numarul ridicat de electroni din sol. in soluri afectate sever de uscaciune, cu un continut scazut de minerale, ar trebui folosita o solutie salina. Sarea este bun conducator de electricitate si de asemenea atrage si mentine umiditatea.
Cateva puncte importante de amintit cand fixam un gard electric cu generator de impuls - MUSTANG
Imbinarea firelor
Firele imbinate incorect pot fi o cauza majora pentru pierderile de curent. Cand uniti firele la mijlocul gardului, utilizati clame de jonctiune. Nu costa mult si imbunatatesc enorm functionarea gardului. Niciodata nu imbinati doua capete printr-un simplu nod. Pierdeti prea multa energie (rezistenta poate fi egala cu un kilometru de fir).
Marcarea gardurilor cu voltaj mare.
Este necesara avertizarea pentru ca oamenii sa nu se atinga de acestea.
Diametrul firelor
  Utilizati o grosime a firului de cel putin 2 mm. Cu cat este mai mare diametrul, cu atat mai buna este conductivitatea si deci cu atat mai puternic este sistemul.
Probleme ce pot aparea in utilizarea gardului electric - MUSTANG
- sistem inadecvat de impamantare;
- conexiuni proaste sau corodate ale impamantarii sau a firelor;
- lungimi mari ale firelor subtiri;
- distanta mare a unui singur fir din gard (mai mare de 60 Km);
- fire ruginite;
- vegetatie excesiva in jurul gardului;
- fire rupte
___________________________________________________
    Greseli de cautat in montare si punere in functiune
___________________________________________________
  Daca nu exista curent in fire sau doar putin, verificati urmatoarele lucruri:
- este generatorul pornit?
- este conectat firul de impamantare cu generatorul si parii de impamantare?
- exista o fisura in pamant?
- exista izolatii avariate sau rupte?

  Verificati voltajul de la generator mai intai. Pentru a verifica daca generatorul este avariat, deconectati-l de la orice fir si verificati fara nici o sarcina.Daca nu s-a descoperit vreo avarie la generator sau la impamantare, verificati firele. Utilizarea unui tester digital va gasi avaria mult mai usor. Citirea va continua sa scada pana treceti de avarie. Dupa aceasta, citirile ar trebui sa ramana constante.
NU UITATI de beneficiile gardului electric - MUSTANG !
Printre beneficiile utilizarii lor, mentionam:
  Costuri mici;
  Costurile de Intretinere sunt scazute;
  Furnizeaza o bariera activa care opreste intrarea animalelor salbatice;
  Firele electrice pot servi drept gard pentru orice perimetru, nu este necesar sa se construiasca alt gard si pot fi mutate odata cu stana;
  Animalele primesc un soc electric neletal si vor evita contactul cu gardul, viata acestora nefiind in pericol.
  Generatoarele de impuls si inalta tensiune MUSTANG - sunt durabile, rezistente la intemperii, cele mai puternice, iar costul foarte scazut pe piata.