Piczo

Log in!
Stay Signed In
Do you want to access your site more quickly on this computer? Check this box, and your username and password will be remembered for two weeks. Click logout to turn this off.

Stay Safe
Do not check this box if you are using a public computer. You don't want anyone seeing your personal info or messing with your site.
Ok, I got it
  PRETURI PENTRU INSTALATII ELEVEOZE (FARA PALNIE)

- Instalatie eleveoza pentru pui de pasare - putere max. 400 WATI - 0,4 Kw pret: 150 LEI;
- Instalatie eleveoza pentru purcei         - putere max. 500 WATI - 0,5 Kw pret: 180 LEI;
- Instalatie eleveoza pentru miei           - putere max. 500 WATI - 0,5 Kw pret: 200 LEI.
INAPOI la pagina principala
ELEVEIOZE PENTRU PUI DE PASARE SI ANIMALE
ELEVEOZA pui de pasare si animale   - Mustang 600
    Eleveoza este un dispozitiv de incalzire radiant cu paravan de protectie, modernizat de noi, cu becuri si termostat electronic cu senzor de temperatura. Vechile eleveoze foloseau butelia cu gaz butan, regulatorul de gaz, furtun, termostat si arzator. Dezavantajul eleveozei pe gaz butan este riscul in exploatare si consumul mare ( intre 61 si 386 gr./ora), perioada de golire a unei butelii la 2-3 zile. In unele tari inca se mai folosesc acolo unde nu este curent electric. Eleveozele se folosesc la cresterea puilor “orfani” de pasare, a puilor de animale domestice sau salbatice.  
  In cateva randuri, voi face referire la puii de prepelita japoneza, unde clima in tara de origine este mai calda, mai umeda si cu mai multa lumina, fapt pentru care becurile au si aceasta importanta pe langa caldura data. Puii de prepelita mici (de o zi), adusi din incubator, trebuie sa gaseasca la nivelul pardoselii, din adapost sau din cusca, o temperatura de 40-37°; aceasta se scade in cea de-a doua saptamana la 35-32° si in cea de a treia saptamana la 28-25° pentru ca din a patra saptamana sa ajunga la pui de sus in jos pentru a incalzi mai bine zona spinarii lor care, prin pielea subtire si puful marunt, nu asigura decat o foarte slaba protejare a plamanilor.
In realizarea practica a incalzirii puilor in primele 3 saptamani de viata, la cresterea pe sol, trebuie sa se evite atat contactul cu focalizarea temperaturii din mijlocul eleveozei, pentru acesta, am luat masura protejarii cu un paravan de protectie si dispersiei caldurii.
  Lumina este in mod deosebit importanta pentru viata prepelitei, care este cea mai sensibila specie de pasari la lumina, durata ca si intensitatea iluminarii, putand influenta in mod deosebit atat cresterea, cat si numarul de oua produse sau durata perioadei de ouat intens.
  Tineretul de inlocuire are nevoie la inceput (1-35 zile) de perioade scurte de lumina (8-10 sau cel mult 12 ore) pentru ca acestea sa creasca la 14-15 ore in urmatoarele 2 saptamani (36-49 zile). Daca pe timpul zilei, folositi lumina naturala, trebuie sa aveti cel putin 1/5 marimea ferestre din podeaua incaperii, ca ele sa aibe lumina suficienta, iar noaptea sa suplimentati cu lumina electrica artificiala.
Sigla oferta speciala
TERMOSTAT ELEVEOZA
- MUSTANG 20 -
PRET
100 LEI
AVEM ACUM
150 W /230 V
PRET: 30 lei
    Descriere si functionare
  Are forma unui con cu varful taiat pentru autoventilatie, in forma de palnie cu baza mare de 1100 mm. sub care sunt 4 becuri cu incadescenta de 60 de wati fiecare. In fata becurilor este montat un ecran de protectie capabil sa disperseze caldura dar nu si lumina produsa de cele patru becuri. Controlul temperaturii este asigurat de termostatul electronic prin senzorul de temperature amplasat pe pardoseala la o distanta de 5 cm de aceasta. Palnia eleveozei fiind ridicata cu patru brate de lant si agatata in carligul de sustinere al suportului de prindere de pe tavan, la inaltimea convenabila, deasupra lazii sau perimetrului in care se gasesc pui.
  Punerea in functiune se face foarte simplu: se monteaza deasupra pardoselii, pe un suport in pozitie verticala senzorul de temperatura, cat mai aproape de centru eleveozei, langa care se pune un termometru de camera. Se cupleaza la reteaua de tensiune electrica 220 Volti, si se asteapta atingerea temperaturii dorite. Daca aceasta temperatura este prea mica, se roteste 1-2 ture potentiometrul de “reglaj temperatura” in sensul acelor de ceasornic. Daca temperature a trecut de cea dorita se roteste potentiometrul de “reglaj temperatura, invers acelor de ceasonic. Se controleaza stabilitatea temperaturii prin citirea repetata din sfert in sfert de ora, pana cand sunteti convins ca aceasta s-a stabilizat. Becurile trebuie sa se aprinda intermitent mentinand o caldura constanta.
Nu folositi becuri decat cu incadescenta sau cu infrarosu care sunt valabile si pentru sterilizare. Nu folositi becuri care insumate depasesc puterea de 300 W.
BEC SPECIAL - SPANIA -
    INFRAROSU
ImageHost.org
PRET: 600 LEI
  Mai multe despre ELEVEIOZE - ELEVEOZE - ELEVEUZE
  Eleveuza este un incalzitor radiant de 5kW pentru pui cu posibilitate de reglaj al temperaturii prin termostat cu senzor la nivelul solului. Se foloseste in locurile unde lipseste curentul electric. Are destule dezavantaje in exploatare si financiare.
Se livreaza complet cu regulator, furtun si termostat individual fiind necesara doar legarea la butelie. Consum intre 61-386gr/h (perioada medie de golire a unei butelii 2-3zile). Mustang Electronic nu construieste asa ceva.
  Incalzirea cu butelii pe gaz sau sobe cu carbuni, sobe cotlon sau sobe obisnuite nu constitue sistemul cel mai bun, deoarece aerul se viciaza repede si prezinta pericol de incendiu sau axifiere. De aceea, acolo unde exista sursa de curent electric se folosesc eleveiozele (de la veioza electrica), sau crescatoarele electrice, formate din rezistente bine izolate, montate sub un reflector.
  Trebuie stiut ca puii nu-şi pot regla propria temperatură corporală până la împlinirea
vârstei de 12-14 zile. Temperatura corporală optimă trebuie să fie atinsă prin asigurarea temperaturii optime a mediului. Temperatura pardoselei la popularea puilor este la fel de importantă ca şi temperatura aerului, aşadar preîncălzirea aerului este esenţială.       Temperatura şi umiditatea relativă trebuie să fie stabilizate cu cel putin 24 de ore înainte de sosirea puilor. Valorile recomandate sunt:
• Temperatura aerului de 30°C (măsurată la înălţimeăa puilor în zona
unde sunt poziţionate furajul şi apa).
• Temperatura aşternutului de 28-30°C.
• Umiditatea relativă de 60-70%.

VENTILATIA

Ventilatia este foarte importanta. Puii mici sunt sensibili la efectele vântului rece, de aceea viteza efectivă podea/aer trebuie să fie mai mică de 0,15 m/s sau cât mai jos posibil.

  NU UITATI !
Termometrele convenţionale trebuie utilizate pentru verificarea
acurateţii senzorilor electronici din sistemele automate de control.
Ventilaţia fără curenţi este necesară în perioada de demaraj pentru:
• Menţinerea temperaturilor şi a umidităţii relative (UR) la nivelul corect.
• Asigurarea schimbului suficient de aer pentru prevenirea acumulării de
gaze periculoase cum ar fi monoxid de carbon (de la aerotermele pe
motorină/gaz montate în interiorul halei de păsări), bioxid de carbon și
amoniac.

UMIDITATEA   UR (umiditatea relativa)

UR din interiorul halei de pui, trebuie monitorizată zilnic. Dacă scade sub 50% în prima săptămână, microclimatul va fi uscat si prafos. Puii vor începe să se deshidrateze și sunt predispuşi la probleme respiratorii. Performanţa va fi afectată negativ. Trebuie întreprinse acţiuni pentru creşterea umidităţii relative. Pe măsură ce puii cresc, umiditatea relativă scade. UR riducată (peste 70%) de la 18 zile mai departe poate cauza aşternut umed și problemele asociate acestuia. Pe măsură ce puii cresc în greutate nivelele UR pot fi
controlate utilizând sistemele de ventilaţie și de încălzire.
Echilibrarea factorilor de micro climat(fizici,chimici si biologici)duc la obtinerea unor rezultate bune in cresterea puilor.
  Asternutul de paie tocate,de floarea-soarelui,se aseaza in strat de 5 cm si se primeneste periodic,in special in locurile unde stationeaza puii mai mult,iar in restul puiernitei o data pe saptamana. Asternutul poate fii format din talas sau turba,fiind contraindicat rumegusul de lemn,deoarece consumand din el,puii pot suferii de impaslirea gusii si indigestie.
      Atentie la pui de prepelita
In zona de crestere, puii mici (de o zi), adusi din incubator, trebuie sa gaseasca la nivelul pardoselii, din adapost sau din cusca, o temperatura de 40-37°; aceasta se scade in cea de-a doua saptamana la 35-32° si in cea de a treia saptamana la 28-25° pentru ca din a patra saptamana sa ajunga la pui de sus in jos pentru a incalzi mai bine zona spinarii lor care, prin pielea subtire si puful marunt, nu asigura decat o foarte slaba protejare a plamanilor.
In realizarea practica a incalzirii puilor in primele 3 saptamani de viata, la cresterea pe sol, trebuie sa se evite atat contactul cu eleveuza (printr-un gratar protector), cat si riscul indepartarii puilor de zona calda (printr-o imprejmuire circulara din carton, inalta de 40-50 cm si distantata la minimum 50 cm de marginea eleveuzei). Eleveiozele Mustang au plafon de protectie.

ATENTIE !
• Temperatura este un punct critic şi trebuie menţinută la nivelul
recomandat.
• Temperaturile trebuie verificate manual la nivelul puiului.
• Comportamentul puiului trebuie observat frecvent şi în amănunt.

Comportamentul puiului este cel mai bun indicator al temperaturii corecte
a eleveuzei. La demarajul local, temperatura corectă este indicată de puii
uniform răspândiţi pe suprafaţa de demaraj aşa cum este prezentat în

Temperatura prea ridicată
Puii nu fac nici un zgomot
Puii gâfâie, capul şi aripile coborâte
Puii stau departe de eleveuze


Temperatura corectă
Puii răspândiţi uniform
Nivelul zgomotului reprezintă confort

Temperatura prea scăzută
Puii se înghesuie sub eleveuză
Zgomotul puilor reprezintă semn de discomfort

Curenţi de aer
Această distribuţie necesită investigaţie
Influenţată de curenţi de aer, distribuţie
neuniformă a luminii, zgomote din exterior
30 lei
Avem BECURI CU LUMINA
IN INFRAROSU de prod.
SPANIA 230V / 150 W
Pret / buc. 30 LEI
AVEM TERMOSTATE SI INCUBATOARE
capacitate 60 si 150 de oua de gaina
Clik
aici vezi pagina
PRET: 300 LEI
Schema electr Eleveoza
picture hosting